Kontakt oss

Åpen for alle

Nytt konsept inntar Storgata

Øyvind Mo Larsen

Publisert

den

Utelivet får et nytt tilskudd når Café Mimosa åpner dørene i oktober. Ambisjonen er å skape en oase som er tilrettelagt for damene som er mindre glad i pub.

– Vi må våge å si at vi ønsker å skape et sted for damene, sier Elin Jensen, en av fire som nå skal skape et trivelig sted i de gamle lokalene til Mirabel i Storgata. De tre andre er Bjørn Jensen, Frank Jacobsen og Cathrine Tveita.

Nå er det ikke slik at menn er ekskludert fra den kommende kafeen, som blir en kombinasjon av kafé på dagtid og vinbar med meny på kveldstid, litt forenklet sagt.

Men at det ligger mye tankearbeid og konkrete ideer bak det som nå skal realiseres, er det ingen tvil om. Ideen har vært der i mange år, men det er først nå at det ligger til rette for å realisere prosjektet.

– Vi vil rose eiendomssjef Kristian Bergman Johansen og senterleder Jon Bakke ved Jessheim Storsenter i denne prosessen. De har vært imøtekommende og profesjonelle på veien mot signering, sier duoen Jessheimpuls treffer fredag morgen.

INSPEKSJON: Kontrakt er underskrevet, og nå venter Elin Jensen og de tre andre bak Storgatas nye tilskudd i serveringsbransjen på å begynne oppussing og styling av lokalene som 11. oktober åpner som Café Mimosa. 

Annonse

Vinbar

– Men vi har lenge snakket om at Jessheim trenger et sted for damer som liker annet enn brun pub og restaurant, og da vi fikk muligheten til å leie disse lokalene – som har nydelig beliggenhet – så bestemte vi oss for å realisere dette konseptet, sier Bjørn Jensen, matentusiast på sin hals og som også mener at Jessheim trenger et serveringssted som dette i miksen av utesteder.

Og med O’Connors vegg i vegg i Storgata, så blir Café Mimosa et tilskudd i andre enden når det kommer til konsept. For der O’Connors rendyrker det irske pubkonseptet, så blir Café Mimosa lettere i uttrykket, både når det kommer til fargevalg, inventar og det du finner på menyen.

– Vi ønsker å fange opp de damene som i dag reiser inn til Oslo for å gå ut, sier Elin Jensen som et bilde på kundegruppen de sikter seg inn på – uten at de skal låse seg til det.

– Men også menn som er glade i et annet konsept enn den tradisjonelle puben tror jeg vil trives hos oss, supplerer Bjørn Jensen.

Annonse

TILSKUDD: Vi håper og tror at kan lage en kafé og vinbar rettet mot andre kunder enn de tradisjonelle pubgjester, sier Elin Jensen og Bjørn Jensen. De sikter seg inn på et segment som kvinner etterspør og setter pris på.

Løpet lagt

Kontrakt ble underskrevet i slutten av denne uka, og nøkkelen får de nye driverne i løpet av en dag eller to.

– Og åpningsdato er satt?

– Vi har satt den til 11. oktober, så det er bare tiden av veien dette her, smiler Bjørn Jensen.

Lokalene skal som sagt pusses opp i lyse farger – keisergule vegger for fargekjennere – og så begynner prøvesmaking av menyen samt sette sammen en vinmeny som passer til både konseptet og det som skal serveres hos Café Mimosa.

Variasjon

– God mat, sunn mat og nok mat, sier Elin Jensen om det de ser for seg på menyen – være seg danske smørbrød, eggs benedict eller en smakfull burrito.

– Litt som en variant av Hotell Bristol men nedpå, sier Elin Jensen når hun skal forklare menyens innhold.

– Og så ser vi for oss at menyen varieres litt med sesongen eller tematisk, supplerer Bjørn Jensen.

– Amerikansk på menyen på 4. juli og julerelatert i desember, for eksempel legger han til.

Trenger folk

Nå som konseptet skal realiseres, så er det mange jern i ilden på en og samme gang: klargjøring av lokaler, prøvesmaking av meny og vinkart og – ikke minst – finne de rette personene som kan jobbe og løfte Café Mimosa opp på det nivået de to blad Jensen ser for seg.

– Vi legger ut stillingsannonser i løpet av neste uke, sier Elin Jensen, som understreker at de ansatte blir viktige med tanke på å skape den atmosfæren og stemningen som stedet trenger.

– Vi vil ha med folk på laget som ikke bare liker mat, men som elsker mat og drikke. Og det handler om å spille hverandre gode ved å jobbe hardt og målrettet, sier Elin, som kommer  til å være en del av gjengen som skal jobbe.

– Men vi skal ha det artig på veien også.

Entusiasmen nærmest bobler over hos to av de fire som skal realisere Café Mimosa, og 11. oktober vet vi alle hvordan det blir.

For da åpner de dørene offisielt.

Styrke og feminitet

– Helt til slutt, hvor tok dere navnet fra?

– Det er tatt fra Mimosa-treet som vokser i Italia, sier Elin Jensen.

Et søk på verdensveven serverer følgende forklaring:

«Mimosa (Acacia dealbata) er et tre som er symbolsk for kvinnedagen i Italia, kjent som «Festa della Donna». Det er opprinnelig fra Australia, men har blitt utbredt i Europa, spesielt i Italia, hvor det vokser godt i kystområder som Liguria og Toscana. Mimosa blomstrer vanligvis mellom februar og mars, og er et symbol på styrke og femininitet, samt en påminnelse om fellesskap og seighet.»

Altså ikke tilfeldig valgt for Jessheims kommende tilskudd til utelivsfloraen det heller.

Annonse

Copyright © 2024 Jessheimpuls AS, Storgt. 2, 2050 Jessheim. Org.nr. 920697143. Tilrettelagt av ASAP Media.